Průhledné panely interiér ozdobí i prosvětlí Zobrazit fotky zobrazit 9 fotek

Dnešní moderní interiéry volají po praktických, avšak originálních a designově zajímavých doplňcích a vybavení. Jedním z nich jsou průhledné obkladové panely, které významně rozšiřují způsob využití klasických panelů. Jednostranné panely pro nástěnné použití i oboustranné jako volně stojící poskytují širokou škálu originálních funkcí. 

Foto: www.smako.cz
Foto: www.smako.cz
Jsou nabízené v jednobarevné verzi i v dřevodekorech, s 20 druhy vyfrézovaných tvarů, které jsou využitelné od moderních až po retro interiéry.

Pryč s nudnými obklady v kuchyni

Pokud chcete ozvláštnit svou kuchyň, je průhledný panel skvělým způsobem. Využijete jej jako výplň prostoru mezi pracovní deskou a horními skříňkami. Ve spojení s osvětlením pod horními skříňkami dojde k velmi efektnímu estetickému osvěžení kuchyně. Panel je možné připevnit přímo na stěnu, nebo spojit s pracovní deskou. Aby byla zachována hygiena povrchu za panelem, je možné jej namontovat spolu se skleněnou výplní, která zajistí ochranu proti prachu, páře a vysoké teplotě. 
Foto: www.smako.cz
Foto: www.smako.cz

Panel jako estetická dvířka nebo posuvné dveře

Drobné detaily dělají interiér zajímavějším. Takovým estetickým detailem mohou být i nábytková dvířka v podobě dekoračního panelu. Panel může sloužit buď samostatně jako dvířko, nebo může při překrytí dvířka stávajícího vytvořit efektní hru s barvami, kdy barva dvířka prosvítá skrz originální ornamenty v panelu. Pokud skříňky obohatíte o osvětlení, bude efekt dokonalý. 
Foto: www.smako.cz
Foto: www.smako.cz
Průhledné dekorační panely je možné instalovat také jako posuvné dveře. Panely jsou kombinovatelné s kováním od jakéhokoli výrobce. Posuvné dveře mohou mít jednostranné i oboustranné provedení, případně efektní skleněnou výplň. Díky panelu dochází k funkčnímu oddělení interiéru praktickým posuvným systémem, který je zároveň designovým doplňkem. Stejně tak může panel sloužit jako dělící příčka. 
Foto: www.smako.cz
Foto: www.smako.cz

I kryt na radiátor může být krásný

Další z řady originálních uplatnění panelu je jeho využití jako vkusného krytu na radiátory. Díky perforovaným ornamentům v panelu je zajištěn plynulý průchod teplého vzduchu. Panel může být namontován přímo na radiátor jako krycí prvek, nebo ho lze spojit s parapetem. Pokud chceme vytvořit barevnější efekt, je dobré bílou barvu radiátoru kombinovat s panelem, který bude barevně identický s parapetem, podlahou či nábytkem, nebo můžeme naopak zvolit výraznou provokující barvu a tedy kontrast. 
Foto: www.smako.cz
Foto: www.smako.cz

Panel místo žaluzie?

Ano, panel najde své uplatnění i v roli stínící techniky. Panely mohou být vyrobeny přímo na přání, tedy jako jednostranný nebo oboustranný. Dále je možné zvolit mezi panelem pevným nebo posuvným, který se snadno vsadí do standardního posuvného kování podobně jako v případě šatních skříní. Panel v podobě žaluzie s originálním designem dokáže vytvořit příjemnou intimní atmosféru. 
Foto: www.smako.cz
Foto: www.smako.cz

Vyžití panelů ve veřejných prostorách 

Vytvoření příjemného prostředí v kanceláři je zcela jistě motivujícím prvkem pro lepší pracovní výkony. V tomto případě je možné panely využít třeba jako krycí element pod desku pracovního stolu nebo dělící příčku mezi sousedícími pracovními plochami. 
Foto: www.smako.cz
Foto: www.smako.cz
Panely jsou také velmi efektní dekorací do obchodů. Zde mohou být využity jako dekorační prvek ve výkladních skříních, namontované na stěnu nebo jako volně stojící paravány. Stejnou jedinečnou dekorativní funkci mohou panely vytvořit v halách a pokojích hotelů a v restauracích. 
Foto: www.smako.cz
Foto: www.smako.cz