Vybíráme dlažbu pro velké plochy Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Pro pokrytí a zpevnění velkých ploch je ideální volit betonovou velkoplošnou dlažbu. Betonová dlažba nabízí dlouhou životnost a ideální fyzikální vlastnosti. Na rozdíl od ostatních typů dlažby vyniká také příznivou cenou a díky velkým formátům dlaždic ušetříme i v průběhu pokládky. S nabídkou různých formátů a barev se betonová velkoplošná dlažba stává spolehlivou klasikou pro zpevněné plochy na našich pozemcích, ale i veřejných a jiných venkovních plochách.

Jak název velkoplošná dlažba napovídá – jedná se o dlažbu ideální pro velké plochy, které lze využívat jako pochozí, pojezdové, nebo odpočinkové. Dláždí se parkovací plochy, terasy, plochy kolem domů i kolem komerčních objektů.

Betonová klasika

Vibrolisovaná dlažba má vynikající fyzikální vlastnosti pro použití na velké venkovní plochy s předpokládanou vysokou zátěží. Klasický povrch bez speciálních úprav je hladký, pevný a odolný. Velice příznivá je v porovnání s ostatními variantami také cena velkoplošných dlaždic. Díky velkému formátu probíhá pokládka rychle a snadno se zpevní i rozsáhlejší plochy. Pokud jsou celistvost plochy, stabilita a dlouhá životnost hlavními požadavky, pak je betonová dlažba optimální volbou.

Výběr dlažby

Než začneme vybírat velkoplošnou dlažbu, měli bychom myslet na sladění vydlážděné plochy s architekturou domu. Nejen ke komerčním budovám, ale také k rodinným domům se využívá právě velkoplošná betonová dlažba. Příznivě působí také rozrůstající se nabídka výrobců, kteří rozšiřují barevnou paletu dlaždic i jejich formátové možnosti.
Velkoplošná dlažba kombinovaná s menšími formáty
Velkoplošná dlažba kombinovaná s menšími formáty

Vzhledové možnosti

Formáty pro velké plochy mají větší rozměry. Většinou se používají čtvercové dlaždice nebo dlaždice obdélníkové, které nám umožní více vzorových kombinací.
Zajímavější vzhled ploše dodají probarvené dlaždice. K dostání jsou atraktivní přírodní odstíny, které do exteriéru harmonicky zapadnou. Vybírat můžeme kromě klasické přírodní šedé barvy z červených, hnědých, černých, žlutých a skořicových odstínů.
Betonovou dlažbu můžeme snadno kombinovat s dalšími typy dlažby.

Shrnutí

Betonová dlažba nabídne nejen kvalitní zpevnění, ale také zajímavé řešení velkých ploch. Osvědčený materiál a vhodné vlastnosti se kombinují s možností rychlé a snadné pokládky. V neposlední řadě je zajímavá finanční stránka a to nejen při pořizování dlažby, ale také kvůli minimálním nárokům vydlážděné plochy na údržbu. 
Zdroj použitých fotografií: www.kb-blok.cz
Velkoplošná dlažba
Velkoplošná dlažba
Dlažba CIHLA velká 60 přírodní
Dlažba CIHLA velká 60 přírodní
Dlažba cihla velká 80
Dlažba cihla velká 80
Dlažba cihla velká 80 GRIND
Dlažba cihla velká 80 GRIND
Dlažba GRANDE
Dlažba GRANDE
Dlažba MEDIO
Dlažba MEDIO
KB - BLOK systém, s.r.o. Poslat poptávku