Koncept BLANCO UNIT je bezproblémové řešení pro kuchyňské mycí centrum, navržené podle individuálních potřeb zákazníka. Se všemi dostupnými kombinacemi dřezů, příslušenství, kuchyňských baterií a košových systémů nabízí koncept BLANCO UNIT individuální řešení pro 3 základní témata každodenního kuchyňského života: příprava, mytí a třídění. BLANCO UNIT umožňuje vybrat si ze široké škály kuchyňských dřezů (z nerezové oceli, kompozitního materiálu Silgranit i keramiky), směšovacích baterií ( i včetně systémů pro úpravu a filtraci vody), příslušenství a systémů pro třídění kuchyňského odpadu. Při plánování kuchyně jsou individuální potřeby uživatelů klíčem k vytvoření prostoru, který jim pomáhá při jejich práci v kuchyni.Nejlepším výchozím bodem při sestavování jednotky BLANCO UNIT je porozumění toho, jakým způsobem svou kuchyň uživatelé používají – jaké jsou jejich zvyky a zkušenosti. Klíčovým prvkem individuality je samozřejmě také design. Určení požadovaného stylu, barev a kombinací materiálů má při hledání správných kuchyňských prvků obrovský význam. Dalším důležitým bodem je správné využití dostupného prostoru v kuchyni. Důležité je umístění připojovacích bodů pro vodu, odpad a zdroje el. napájení. Každá kuchyň má tři základní oblasti: dřez jako prostor pro přípravu a mytí, prostor pro vaření (trouba a sporák) a prostor pro skladování (potravinové skříně, chladnička). Při plánování těchto tří oblastí je důležité optimalizovat jednotlivé pracovní postupy při přípravě a vaření. Nejvyužívanějším místem v kuchyni je dřez, u kterého trávíme více než 60 % celkového času stráveného v kuchyni při přípravě pokrmů. Ačkoli ho každý využíváme trochu jinak, všichni obecně vnímáme základní důležité funkce dřezu: coby prostor pro odstraňování nečistot z potravin a kuchyňských potřeb zdroj pitné vody (ať už k přímé konzumaci nebo k přípravě nápojů - např. na čaj)a vody pro vaření díky baterii umístěné přímo na dřezu místo pro mytí rukou při vařenía nakonec i jako prostor pro likvidaci odpadu z potravin a kapalinO tom, jak se budeme cítit při práci v kuchyni, ale nerozhoduje pouze dřez, ale významnou měrou i další prvky – dřezová baterie, příslušenství i systémy na třídění a likvidaci kuchyňského odpadu. Vysoce kvalitní směšovací baterie BLANCO zaručují hygienickou nezávadnost, jsou snadno ovladatelné a vyznačují se dlouhou životností. Jsou důkladně testované z hlediska technologie, použitých materiálů a hygieny. Veškeré součásti baterie, kterými protéká voda, jsou testované a certifikované. Při sestavování jednotky BLANCO UNIT není problém sladit baterii s konkrétním typem dřezu, ať už se jedná o design, funkčnost a barevné provedení. Kromě běžných základních modelů jsou k dispozici např. poloprofesionální baterie, které dosáhnou do všech rohů dřezu a snadno se s nimi plní vázy a velké hrnce a nebo baterie s výsuvnou sprchou s možností přepínání proudu vody. Samozřejmostí jsou také baterie určené pro montáž před okno. BLANCO rovněž nabízí kompletní systémy, které jsou určené pro úpravu a filtrování vody. V designu kuchyní existují v oblasti dřezů výrazné trendy, ale rozhodnutí pří výběru je třeba učinit na základě toho, jak bude dřez používán. Z nabídky BLANCO je možné vybírat dřezy nejen podle materiálu použitého na jeho výrobu, podle velikosti ale i podle způsobu zabudování dřezu do pracovní desky. Velké jednodřezy jsou ideální pro zajištění rozsáhlého pracovního prostoru a dvoudřezy zase umožňují oddělovat jednotlivé pracovní postupy. Odkapávače jsou rovněž praktickým prvkem a mohou být pevnou součástí dřezu a nebo jako příslušenství pro příležitostné použití. Maximální využití místa v kuchyni ale také znamená promyšlenou organizaci prostoru ve skříňce pod dřezem. Tento prostor uvnitř skříňky má velký potenciál při organizaci a skladování čisticích prostředků, aby byly z dohledu a přitom po ruce a také je skvělým místem pro uložení a třídění kuchyňského odpadu. Díky košovému systému na třídění odpadu umístěnému přímo ve skříňce pod dřezem se můžete vyhnout chození po kuchyni se špinavýma rukama plnýma odpadu a předejít tak troušení nečistot po podlaze. Takže potom, co vyhodíte zbytky po krájení, si prostě jen umyjete ruce a zase pokračujete v další práci. Posledním krokem při plánování dokonalé jednotky BLANCO UNIT je nalezení správného příslušenství. Díky promyšlenému příslušenství – jako jsou např. dávkovače saponátu, posuvné krájecí a přípravné desky, nerezové víceúčelové misky a vkládací mřížky se může stát práce v kuchyni opravdovou zábavou. Právě bohatá nabídka rozmanitého příslušenství pomáhá jednotku BLANCO UNIT přizpůsobit specifickým potřebám zákazníků. Najít správnou jednotku BLANCO UNIT je snadné. Jednotlivé produkty BLANCO se bezproblémově kombinují a společně vytvářejí skvělá mycí centra. Možnost přizpůsobení se individuálním potřebám zákazníků je zárukou, jak zajistit, aby se nová kuchyň stala díky konceptu BLANCO UNIT nadčasovou kuchyní, která zajistí dlouhé roky každodenního bezproblémového a spokojeného používání.