1. Pro 75% Čechů je léto bez grilování nepředstavitelnéMy, Češi, grilování milujeme. Není pro nás jen alternativní přípravou jídla, ale chvílí, kdy se scházíme s rodinou či přáteli a vychutnáváme si vůni letních podvečerů i opečeného masa. Pro příjemné okamžiky v kruhu blízkých je nutné zvolit nejen ten správný recept na domácí marinádu a opatřit kvalitní maso, vybrat musíme především vhodný gril. Protože to je základ, se kterým všechno stojí i padá.V oblasti zahradních grilů existuje velké množství různých typů i provedení. Můžete opékat na grilu plynové či elektrickém, používat brikety nebo dřevěné uhlí, grilovat na desce žulové či mramorové. Pokud si při grilování rádi vychutnáváte vůni grilovaného masa mísící se s vůní dřeva, je pro vás gril na dřevěné uhlí tím pravým. 2. Gril na dřevěné uhlí zajistí jedinečnou chuť jídlaGrily na dřevěné uhlí jsou velmi lehké oproti svým plynovým kolegům. Snadno je přenesete z místa na místo nebo odvezete s sebou na dovolenou. Díky systémům QuickStart a QuickStop je lehce zažehnete i uhasíte, aniž byste potřebovali speciální fén či chemický podpalovač. Zahradní grily na dřevěné uhlí vám navíc zajistí charakteristickou chuť masa i dalších pochutin, o které si elektrický či plynový gril může nechat leda zdát.Některé grily umí grilovat bez kouře i bez zápachu, takže se nemusíte bát, že načichne oblečení nebo polstrovaný zahradní nábytek. Konkrétní typ, který sedne vašim praktickým i estetickým požadavkům, si můžete vybrat u renomované firmy Mountfield.