Pokládka terasy na terče (Zdroj: ITADECO)

Terasa je místo, jako stvořené pro mnoho aktivit. Rádi se zde setkáváme s rodinou a přáteli při oslavách důležitých událostí nebo jen tak při grilování. Ranní káva na terase a první sluneční paprsky nás dokážou nastartovat do nového dne. Zároveň je to i místo, kde si rádi hrají děti. Trvanlivost, bezpečná konstrukce a estetická kvalita jsou prioritami. Jednoduchost a rychlost instalace je potom příjemným bonusem, který ušetří čas a peníze.

Jak ale zajistit, aby terasa dlouho a bezproblémově sloužila a její užitná hodnota časem neklesala?

Základním předpokladem je volba trvanlivé konstrukce. Tu nabízí např. ALU Systém od ITADECA, který klade důraz i na rychlost a jednoduchost instalace. Použití hliníkových nosníků a kvalitních terasových terčů zajistí dlouhou životnost konstrukce terasy. Hliníkové nosníky jsou lehčí a odolnější, než jiné používané konstrukční materiály a proto se výborně hodí i na ploché střechy domů. Jsou volbou číslo jedna i pro silně zatěžované veřejné prostory, hotelové a restaurační provozy. 

Ideální řešení pro moderní velkoformátovou dlažbu

Systém s hliníkovými profily je pak obzvláště vhodný pro velkoformátovou dlažbu o rozměrech 120 cm x 60 cm, 120 cm x 30 cm a podobně. Takto velké dlaždice nelze podepřít pouze v rozích. Oblíbeným řešení jsou proto alu nosníky, které dodají potřebnou oporu a stabilitu po obvodu i uprostřed dlaždice. Díky tomuto chytrému řešení je terasa bezpečná.

Připravili jsme pro Vás krátké ilustrační video, které Vám názorně přiblíží rychlost a jednoduchost instalace velkoformátové dlažby s využitím ALU terasového systému. Vhodnými terasovými terči pro hliníkový rošt jsou terče z produktových řad Nero, New Maxi, Eterno SE a StarT.