ČESKÉSTAVBY.cz - vše o stavbě, zahradě a bydlení

Články, rady, tipy a návody - stránka 703

Exteriér Interiér Specialisté Stavební firmy, služby a řemesla Stavební materiály Stroje, nářadí Tiskové zprávy Hobby Zobrazit další kategorie
Atraktivní bydlení s kompletní výbavou

Atraktivní bydlení s kompletní výbavou

Rozhodnutí pro stavbu domu je jedno z nejdůležitějších v životě člověka. Neméně důležitá je i volba správné technologie. Ještě předtím, než se definitivně rozhodnete, uvedeme několik podstatných důvodů, proč dávat přednost právě montovanému dřevěnému domu.
Znáte základní vlastnosti montovaného domu, jeho skladbu a délku vlastní montáže domu?
Čtěte dále...

Jaro se prohání zahradou

Jaro se prohání zahradou

Letošní zima byla opravdu dlouhá a na nedostatek sněhu jsme si vskutku nemohli stěžovat.
Zima už snad nenávratně za sebou zavřela dveře a je tady tolik očekávané jaro, které přináší spoustu barev a vůně do našich zahrad i domovů.
Vše se začíná pomalu zelenat, jarní cibuloviny kvést a nám pomalu začínají práce na zahradě.
Pro někoho úmorná dřina, pro mnohé zábava a radost.

Jak uspořit energii v panelových domech II. díl

Jak uspořit energii v panelových domech II. díl

Snižování nákladů na vytápění lze řešit zateplováním obvodového pláště budovy, úpravou otopné soustavy a regulace a chováním uživatelů objektů.
Zásadní a rozhodující vliv na energetickou náročnost stavby mají tepelně technické vlastnosti jejího obvodového pláště. Jedná se nejen o obvodovou konstrukci stěn – zásadní vliv mají i výplně otvorů, střecha a strop nad technickým podlažím. Obecně lze konstatovat, že jakékoli opatření, které zvyšuje tepelný odpor jednotlivých prvků obvodového pláště má kladný vliv na úspory energií.

Slaďte spárovací hmoty s obklady

Slaďte spárovací hmoty s obklady

Keramickým a dalším obkladovým plochám moderních povrchů dnešní doby dominuje barevná elegance a sladění i těch nejmenších detailů. Odzvoněno je podpultovým dlaždicím či nedostatkovým mozaikám vyspárovaným jednotnou bílou nebo šedivou barvou. Nejnovějším trendem moderních interiérů i exteriérů dnes je slaďování vybraných obkladů s barvou spárovací hmoty.

Chcete bydlet bez plísní?

Chcete bydlet bez plísní?

Houby a plísně jsou všude. Setkáváme se s nimi na každém kroku. Našemu zdraví jsou některé prospěšné (například pro získání penicilinu). Ale koncentrace jejich spór v ovzduší musí zůstat v normálu. Pokud se tyto organismy rozmnoží, pak nejenom že působí velmi neesteticky, ale mohou ohrozit i naše tolik drahocenné zdraví.

Oslavte jaro veselou výzdobou

Oslavte jaro veselou výzdobou

Jaké by to byly Velikonoce bez tradičních ozdob, jako jsou barvená vajíčka, beránek a pomlázka. V neděli se pečou beránci a barví se vajíčka, která se zkrášlují nejrůznějšími ozdobami od barevných obtisků přes zdobení voskem po lepení vloček (rýže, čočky, koření) netoxickým lepidlem.
Vajíčka jsou symbolem plodnosti a úrodnosti. Jak tedy nejen vajíčka, ale i celý byt aktraktivně ozdobit?

Využijte možnosti získání dotací

Využijte možnosti získání dotací

Chtěli by jste získat podporu na zpracování územních energetických koncepcí a energetických auditů? Tak čtěte pozorně. Dotace je určena krajům, městům a obcím, u energetických auditů i jimi zřízeným organizacím nebo organizacím se 100% majetkovou účastí těchto subjektů. Konkrétně u budov pro školství, zdravotnictví, občanskou vybavenost apod. je nejnižší hranicí celkové roční spotřeby energie 1500 GJ a u souborů bytových domů 15 000 GJ. Jakým způsobem žádat o dotace a kde?

Květinové trendy jara

Květinové trendy jara

Květiny vnášejí do našeho života vzrušení, náboj, energii. Mají schopnost pozitivně ovlivnit naše pocity, nálady a emoce. To je na nich naprosto jedinečné. Letošní jaro se nese v duchu osobních vzkazů, jak by se dal volně přeložit název jarní inspirace.
Každá kytice nese vlastní poselství – své city můžeme dané osobě vyjádřit buď samotnými květinami, nebo je doplnit ručně psaným osobním vzkazem, vepsaným například na okraj celofánu nebo papíru, ve kterém jsou zabaleny. Ve světě se stalo hitem psaní na listy speciálním fixem, takový nápad opět posunuje hranice ve floristice a velmi dobře se hodí k této jarní inspiraci.

Praktické řešení nejen pro komerční budovy

Praktické řešení nejen pro komerční budovy

Automatické dveře se aplikují nejen do vstupních prostor bankovních ústavů, obchodních domů, hotelů či dalších objektů s komerčním využitím, ale díky svým jedinečným vlastnostem nacházejí uplatnění i v mnoha dalších oblastech. V poslední době získávají velkou oblibu právě ve zdravotnictví. Personál zdravotnických zařízení ocení v první řadě velmi jednoduchou a absolutně bezproblémovou manipulaci s dveřmi. Za druhé je to hygiena, na kterou jsou právě ve zdravotnictví kladeny vysoké požadavky, protože na dveře není nutno vůbec sahat. V některých případech ovládají dveře radary, v interiéru nemocnic většinou loketní tlačítka nebo přístroje na čipovou kartu.

Ušetří vám robot čas?

Ušetří vám robot čas?

Většinu dnešních výrobků tohoto typu bychom mohli bez váhání zařadit do kategorie 'všeuměl'. Pokud nebudete při nákupu příliš hledět na peníze, můžete v jednom přístroji získat spotřebič, který spolehlivě zastane práci nejen několika vašich stávajících elektrospotřebičů, ale i mnoha členů domácnosti. Jeden kuchyňský robot tak v sobě může skrývat mixér, příslušenství na hnětení a mixování, poslouží také jako mlýnek na maso, k přípravě najemno či nahrubo zpracovaných omáček, využít jej lze i jako odšťavňovač ovoce a citrusových plodů.

Žijme zdravě!

Žijme zdravě!


Každý z nás tráví ve vnitřních prostorách 70 - 90% svého času.
Vzduch v místnostech pochopitelně velmi ovlivňuje naše zdraví.
Přítomnost škodlivin v bytě či domě se nedá jednoduše poznat např. podle plísně v rohu pokoje. Konkrétní příčinu znečištění poznáte speciálním měřením ovzduší v dané místnosti.
Jen tak zjistíte, kde je problém.

Máte vlhké zdi?

Máte vlhké zdi?

K sanacím starých objektů nelze přistupovat schematicky. Každý objekt je originálem, a proto se musí hledat kompetentní řešení pro každý jednotlivý objekt. Dnešní doba potřebuje zároveň kvalitní projektanty, poradce a řemeslníky, kteří dokáží použít citlivě moderní technologie, a to vzhledem k druhu a stavu nemovitosti, a respektují neustále se zhoršující životní prostředí, jenž zkracuje životnost stavebních materiálů, izolačních hmot a povrchových úprav. Toto bychom měli mít stále na paměti. Výsledkem bude zachování objektů minulé doby pro příští generace.

Vratové systémy firmy M D I Dráždil

Vratové systémy firmy M D I Dráždil

Firma M D I Dráždil (IČO 43313566) vznikla osamostatněním v létě roku 2000 na základě předchozích osmiletých zkušeností z práce v oboru otvorových výplní a především vratové techniky ve společnostech C.A.P., spol. s r.o. a ADVES s.r.o..
Firma převzala prostory a činnost původního zastoupení společnosti ADVES-RECORD s.r.o. v Husově ulici, v Českých Budějovicích a ve svých aktivitách se snaží zodpovědět požadavku trhu v oblasti vratových systémů, automatických dveří a speciálních otvorových výplní.
K tomu disponujeme dostatečným zázemím ve dvou areálech a dále vybavením pro realizace výrobků v privátním i průmyslovém sektoru. Z oblasti spolupracujících firem je potřeba v tomto úvodu vyzdvihnout spolupráci a zastoupení pro oblast Jižních Čech firmy LOMAX, předního výrobce vratových výrobků.
V následujícím textu si Vám dovolujeme představit výčet možných řešení vrat pro garáže, dílny i náročné průmyslové provozy.

Ozdobte si život rostlinami  II.díl

Ozdobte si život rostlinami II.díl

Nejlepším měsícem pro nakupování pokojových rostlin je září. Vracíme se odpočatí po dovolené, plni nejčerstvějších zážitků z různých, například jižních zemí, kde některé u nás typicky pokojové rostliny, jako třeba palmy či kaktusy, rostou volně v přírodě nebo se pěstují na terasách či balkonech.
Ten, kdo si chce své vzpomínky z dovolené co nejdéle uchovat, anebo jen překonat stres z návratu do práce, má ideální příležitost nějakou tou pokojovou rostlinou oživit byt.
Vždyť co může být hezčího, než přijít večer domů a podívat se na zátiší s banánovníkem, fíkusem či dracénou a vybavit si horkou pláž a šumící moře.

Znáte nové trendy podlah?

Znáte nové trendy podlah?

Současný styl výstavby je přikloněn k velkým prostorům s četnými okny, které zajišťují dostatek pohodlí a světla, a k menšímu počtu nábytkových prvků zdůrazňujících jednoduché a funkční využití obytného prostoru.
Zárověň je kladen velký důraz na detaily, které mají odrážet osobitost a individualitu jejích uživatelů. Výsledkem by měl být prostor, kde se budete cítit příjemně a kam se budete rádi vracet.

Pro každého jiný Valentýn

Pro každého jiný Valentýn

Stává se, že mnohokrát opakované pravdy časem většině z nás zevšední natolik, až přestaneme vnímat, že doopravdy platí. Například prostý fakt, že každý z nás jsme jiný – nezaměnitelné individuum. S touto „holou pravdou“ se zkrátka vyplatí počítat - v každodenním životě, stejně jako při zvláštních příležitostech, třeba o svátku svatého Valentýna. Leckdy si ani neuvědomíme, jak složité může být vybrat vhodnou květinu, která by skutečně potěšila...

Ozdobte si život rostlinami  I. díl

Ozdobte si život rostlinami I. díl

Pokojové rostliny mohou hrát v interiéru pouhou roli krásných doplňků, kterými prostředí zdobíme, decentně ho doplňujeme barvami květů a listů a úmyslně kombinujeme různé struktury tak, aby výsledný efekt byl co nejsilnější. Anebo se rostliny mohou stát doslova ústředním tématem pokoje; to když vše ostatní v místnosti podřídíme právě jim. Ať už se rozhodneme pro první nebo druhou variantu, vždy se budeme v prostoru sdíleném společně s rostlinami cítit spokojeně a vyrovnaně.

Lepší vyhořet, než se stěhovat

Lepší vyhořet, než se stěhovat

Snad každý při slově stěhování obrátí oči v sloup. Ne nadarmo se říká: lepší vyhořet, než se stěhovat. Něco pravdy na tom bude. Stěhování obnáší řadu zařizování a papírování, pokud se však chceme přestěhovat do svého vysněného domečku a nebo bytu, stěhování se nevyhneme.

Proč si neusnadnit práci s ruční pilou?

Proč si neusnadnit práci s ruční pilou?

Topná sezóna je v plném proudu. Pokud vám již docházejí zásoby dříví nebo chcete - li zásoby paliva rozšířit, může být v takovém případě užitečným pomocníkem motorová nebo elektrická pila.
Přednosti takovýchto druhů pil, s nimiž můžeme velmi snadno manipulovat, ocení především ti majitelé domů, chat nebo chalup, kteří pro topení využívají levnější kulatinu přímo z lesa. Její zpracování na klasické 'cirkulárce' totiž není snadné – díky použití pily tak odpadne v tomto případě nezbytná fyzická námaha.

Braňte se, máte na to právo!

Braňte se, máte na to právo!

Problematika vztahů mezi prodejci a jejich zákazníky je stále aktuální téma. Nejen proto, že v České republice je prodejní kultura některých obchodníků stále na nízké úrovni, ale také proto, že mnoho zákazníků ve svých právech stále nemá jasno. Z toho důvodu jsme pro vás připravili přehled těch nejdůležitějších spotřebitelských práv.

Reklama