ČESKÉSTAVBY.cz - vše o stavbě, zahradě a bydlení

Články, rady, tipy a návody - stránka 704

Exteriér Interiér Specialisté Stavební firmy, služby a řemesla Stavební materiály Stroje, nářadí Tiskové zprávy Hobby Zobrazit další kategorie
Připravte dětem bezpečný domov

Připravte dětem bezpečný domov

Očekáváte-li narození potomka, stojíte před problémem, jak co nejpraktičtěji přizpůsobit své bydlení jeho potřebám a přáním. V prvních třech letech života bude dítě zcela odkázáno na Vaši neustálou péči a přítomnost a je tedy předčasné zařizovat pro něho vlastní dětský pokoj. Jeho útočištěm bude prakticky celý byt, kde Vás bude stále následovat a vyžadovat Vaši pozornost.
Musíte zajistit především jeho bezpečnost.

Barevný podzim u nás doma

Barevný podzim u nás doma

Mysl ve chvílích volna občas zabloudí po vzpomínkách na letní dovolenou, ale náhle zchladne, když pocítíme sychravost prvních podzimních rán. Ponechat si vzpomínky v jasných barvách a předejít pochmurné náladě nám pomůže nejen digitální technika a její výsledky, ale také kousek přírody, který si přineseme domů.

Odpovídáme na Vaše dotazy VIII. díl

Odpovídáme na Vaše dotazy VIII. díl

Odpovídáme na některé vybrané dotazy, kterými nás neustále zahrnujete. Vzhledem k hromadícím se otázkám z oblasti stavebnictví, jsme pro vás připravili několik článků s praktickými radami od odborníků. Pokud se chcete podělit o vaše vlastní zkušenosti či postřehy, vložte svůj příspěvek do diskuse nebo nám napište.

Finanční základy - víte vše o DPH?

Finanční základy - víte vše o DPH?

Všichni ji známe, zvykli jsme si ni a v rámci koupě produktů či služeb ji odvádíme státu. Platíte správně daň z přidané hodnoty? Proč ji vůbec musíme platit? A víte, kde jsou její úskalí a na co si dát pozor?

Vyměňte byt za dům?

Vyměňte byt za dům?

Koupili pozemek na venkově a postavili velký dvougenerační dům ve tvaru písmene L. Ten je opticky propojen střešní konstrukcí s objektem dvougaráže, čím vzniká průjezd, zastřešené parkovací místo a zastíněný prostor pro posezení. Použití je mnoho, ale především to dodá domu, při pohledu přes předzahrádku, charakter vesnického stavení.

Nechcete dům na Novém Zélandu?

Nechcete dům na Novém Zélandu?

„Aotearoa“ - pojmenování Nového Zélandu podle maorského jazyka znamenající „Země Velkého Bílého Mraku“. Označení země podle evropských standardů by mohlo být - „Malá Země s Neskutečně Krásnou a Rozmanitou Přírodou“.
Nový Zéland svou rozlohou 3x přesahuje rozlohu ČR, ale zároveň populace lidí je zde 3x menší než u nás. Kromě pár větších měst je hustota obyvatel mizivě řídká. Naopak je tomu s hustotou realitních kanceláří...

Přírodní materiály zažívají boom

Přírodní materiály zažívají boom

Pokud tíhnete k přírodním materiálům, konkrétně k přírodnímu kameni, pak je tento článek určen právě Vám. Společnost „Špiroch - Kollouch - malé stavby, krby z přírodních materiálů“ se zabývá speciálními stavbami z přírodního kamene. Pokud se chystáte například na stavbu venkovního či vnitřního krbu, kamenného baru, terária nebo plánujete nějakou speciální interiérovou úpravu z přírodního kamene a nevíte jak na to, tak právě v této firmě najdete ty pravé odborníky.

Bydlení rozhodne o Vaší spokojenosti

Bydlení rozhodne o Vaší spokojenosti

Při výběru vhodného bydlení by neměly být hlavním kritériem pouze Vaše finanční prostředky, ale především Váš zažitý životní styl a individuální nároky, které z něho sami vyplynou. Pokuste se předem co nejlépe odpovědět na otázku: proč právě ten který druh bydlení je pro vás ten nejlepší? Správným rozhodnutím následně ušetříte mnoho času, nervů, starostí i peněz.

Chcete si pronajmout byt?

Chcete si pronajmout byt?

Pokud se stěhujete, je otázka bydlení největším problémem, který vyžaduje rychlého řešení. Potřebujete-li byt ihned, nezbude vám nic jiného, než se obrátit na služby realitní kanceláře a přijmout vyšší počáteční náklady. Jestliže máte alespoň pár týdnů čas, lze bydlení sehnat bezproblémů za nižší částky, než nabízí agentury. Dlužno podotknout, že autor vychází ze zkušeností s pronájmem bytu v Praze.

Co ještě nevíte o plotech

Co ještě nevíte o plotech

Plot má řadu významů a funkcí. Vymezuje hranice pozemku přiléhajícího ke stavbě, chrání jej před vniknutím volně pobíhajících zvířat, zabraňuje nekontrolovanému úniku malých dětí ven na ulici, zvyšuje pocit intimity a soukromí, ovlivňuje mikroklima zahrady a v neposlední řadě je také významným dekorativním prvkem, který může umocnit celkový estetický dojem z domu nebo rekreačního stavení. Při ochraně proti násilnému vniknutí na pozemek hraje běžný plot bohužel pouze zanedbatelnou roli a jeho bezpečnostní funkci je tedy nutné brát se značnou rezervou.

Znáte ceny bytů a pozemků?

Znáte ceny bytů a pozemků?

Ceny bytů na Českobudějovicku se odvíjí od lokality a pochopitelně také od kvality konkrétního bydlení. Záleží především na oblasti, ve kterém se daná nemovitost nachází.
Na Budějovicku poklesla za poslední rok cena sídlištních bytů (sídliště Máj, sídliště Vltava). Největší snížení ceny zaznamenaly družstevní byty a to až o 15%. O panelové byty je neustále velký zájem. Důvodem je především již zmíněná nízká pořizovací cena.

Září kraluje v zahradách

Září kraluje v zahradách

S koncem letních prázdnin přichází pomalu konec léta. Listy mění barvy ze zelené na žlutou, červenou a hnědou. A my kolem té barevné nádhery chodíme často bez povšimnutí. Dny se zkracují a pryč jsou teplé večery. Ale ani tohle by nás však nemělo odradit od prací na zahrádce, kterých je na začátku podzimu více než dost. Začíná období sklizně…

Chci už konečně bydlet sám!

Chci už konečně bydlet sám!

Každé mládě jednou opustí hnízdo. V případě lidských potomků takové vylétnutí s sebou přináší nutnost bydlení.
Někteří rodiče předají své ratolesti klíčky od vysněného bytečku a jiní se rozhodnou svému dítěti ulehčit první krok založením stavebního spoření.

Podlehnete kouzlu luxfer?

Podlehnete kouzlu luxfer?

Skleněné tvárnice - známé pod označením luxfery - zažívají v posledních letech svůj velký návrat. V interiérech i exteriérech nacházejí stále širší uplatnění nejen díky svým vynikajícím funkčním vlastnostem, ale také pro svůj vysoký dekorativní efekt. Inovovanou nabídku výrobců tvoří dnes skleněné tvárnice nejrůznějších tvarů, velikostí a barev.

Víte si rady se sušením květin?

Víte si rady se sušením květin?

Sušené květiny jsou u nás stále oblíbené. Jejich výhodou je to, že se z nich můžeme těšit po celý rok, aniž bychom je museli zalévat a dbát na dostatek světla. V době, kdy jsou čerstvé květiny dostupné pouze v květinářstvích, aranžmá ze sušených květin splní svůj účel. Sušené květiny lze aranžovat s použitím přírodního i barveného materiálu. Hlavně nezapomeňte sladit barevné tóny s ohledem na dekoraci v interiéru. Připravili jsme pro vás metody sušení květin a mnoho dalších praktických rad...

Kvetoucí pokojové květiny u nás doma III. díl

Kvetoucí pokojové květiny u nás doma III. díl

Anthurium a Spathiphyllum patří mezi jedny z kvetoucích pokojových rostlin. A co mají tyto dvě rostliny společné? Jsou to právě jejich půvabné květy, které mají nezvyklý tvar - skládají se z barevného toulce a palice.

Převod bytů a placení daní  I. díl

Převod bytů a placení daní I. díl

Mezi nejčastěji řešené dotazy v oblasti daní patří následující: jaké daňové povinnosti vznikají v souvislosti s převodem bytu, popř. s převodem jiné nemovitosti, kterou může být rodinný domek, rekreační chata či chalupa, pozemek a jiné typy nemovitostí.

A co děti. Mají si kde hrát?

A co děti. Mají si kde hrát?

Přísné hygienické a bezpečnostní normy doslova likvidují dětská hřiště. Města a obce stojí před rozhodnutím, zda je rekonstruovat nebo zrušit. Ve většině případů vítězí druhá možnost, tedy zrušení dětského hřiště. Rekonstrukce je totiž velmi nákladná a obec či město musí tuto investici zvažovat.

Poškodí vám osvětlení zdraví? III. díl

Poškodí vám osvětlení zdraví? III. díl

Stále mnoho lidí považuje zahradní osvětlení za zbytečnost. Venkovní osvětlení plní hned dvě funkce - nejenom estetickou ale také bezpečnostní. Osvětlení podtrhne a zvýrazní krásu vaší zahrady a zároveň umožní bezpečný pohyb po do tmy zahalené zahradě.

Řezané květiny z našich zahrad aneb co zahrada dá II. díl

Řezané květiny z našich zahrad aneb co zahrada dá II. díl

Již od jara jsou záhony plné květin a mnohé z nás láká vytvořit si pomocí vlastní fantazie květinové aranžmá. K dispozici jsou květiny z našich zahrad, balkónů i luk. Z květů se můžeme těšit po větší část roku, pokud na své záhony zkombinujeme letničky a trvalky. Pak máme záruku toho, že nám čerstvé řezané květiny budou pravidelně zvelebovat byt.
Přinášíme vám několik typů jednoduchých aranžmá.

Reklama