Koupit gril nebo stavět svépomocí?
Nezavírejte se doma a užívejte si poslední teplé dny na terase či na zahradě, pořiďte si gril! Grilovací sezóna ještě neskončila.
Nezavírejte se doma a užívejte si poslední teplé dny na terase či na zahradě, pořiďte si gril! Grilovací sezóna ještě neskončila.
Jak to vypadá, když jde elegantní design ruku v ruce s technickou vyspělostí, příjemná atmosféra a kouzlo plápolajícího ohně s úsporami rodinného rozpočtu?
S teplými letními večery, které již nastaly, mají mnozí spojené rodinné grilování. Ty tam jsou doby, kdy jediným prostředkem k uskutečnění této kratochvíle byly podomácku vyrobené grily, které nezřídka přímo ohrožovaly naše zdraví. Dnes si můžeme vybírat z nepřeberného množství produktů, které trh nabízí.
V základu rozlišujeme dva způsoby grilování – přímý a nepřímý. U prvního z nich, tedy přímého, je grilovaný pokrm přímo vystaven žáru. V tomto případě je nutné pokrm v polovině grilování obrátit, aby se dokonale propekl z obou stran. Tento způsob přípravy je vhodný zejména pro grilování steaků, hamburgerů, kotlet a dalších pokrmů, které vyžadují dobu grilování minimálně třicet minut.