ČESKÉSTAVBY.cz - vše o stavbě, zahradě a bydlení

Články, rady, tipy a návody - stránka 735

Exteriér Interiér Specialisté Stavební firmy, služby a řemesla Stavební materiály Stroje, nářadí Tiskové zprávy Hobby Video články Kvízy Zobrazit další kategorie
Odpovídáme na Vaše dotazy lll. díl

Odpovídáme na Vaše dotazy lll. díl

Odpovídáme na některé vybrané dotazy, kterými nás neustále zahrnujete. Pokud se chcete podělit o vaše vlastní zkušenosti či postřehy, vložte svůj příspěvek do diskuse nebo nám napište.

Dobrá rada zdarma?

Dobrá rada zdarma?

V jihočeské obci Věžovatá Pláně (okr. Český Krumlov ) pořádá v sobotu 13. září 2003 občanské sdružení Energy Centre České Budějovice (ECČB) ve spolupráci s místním starostou, panem Josefem Machem akci s názvem „Bezplatné energetické poradenství v obci Věžovatá Pláně“. Akce se uskuteční v „Solárním školícím centru“ v budově zdejší restaurace a začne v 19:00 hod. Akce se mohou zúčastnit všichni zájemci, nejen obyvatelé obce Věžovatá Pláně. Cílem akce je poskytnout fundované informace z oblasti úspor energií, stavebnictví, vytápění a využití obnovitelných zdrojů energie.
Na základě dohody s panem starostou Machem, který aktivně podporuje a propaguje myšlenku efektivního využívání energie ve své obci, přijedou energetičtí poradci ECČB přímo „na místo“.

Topit hnojem?

Topit hnojem?

Jednou ze dvou technologií, jak biomasu zpracovat, je biochemická přeměna – zvláště pak anaerobní vyhnívání. A to je přesně způsob, jak vyprodukovat bioplyn.

Poradenské středisko Energy Centre České Budějovice

Poradenské středisko Energy Centre České Budějovice

Občanské sdružení Energy Centre České Budějovice (ECČB) je poradenské středisko, které nabízí nezávislé a bezplatné poradenství v oblasti efektivního hospodaření se všemi druhy energií, úspor energií a možností využívání obnovitelných zdrojů energie. Za pět let existence ECČB již bylo provedeno více než 3 600 bezplatných energetických poradenství. O spokojenosti zájemců o poradenství z řad občanů, veřejné správy a podnikatelů vypovídá provedený průzkum, podle kterého bylo 90 % osob, které navštívily ECČB se žádostí o poradenství, velice spokojeno s úrovní poskytnutých konzultací. Z výsledků dále vyplývá, že 56 % zájemců o poradenství realizovalo veškerá energeticky úsporná opatření, která jim doporučili energetičtí poradci ECČB. Dalších 28 % osob provedlo navržená opatření pouze částečně, a to z důvodu nedostatečných finančních prostředků. V těchto případech šlo převážně o větší akce, např. o celkovou rekonstrukci staršího domu.

Daň z pozemků

Daň z pozemků

My se teď budeme konkrétně zabývat daní z pozemků. Povinnost platit tuto daň vzniká na základě vlastnického nebo uživatelského vztahu k majetku. Její úhrada je opravdu povinná, to znamená, že se nebere žádný ohled na vaše příjmy. V praxi to znamená, že i kdybyste dokázali, že jste ve skutečnosti chudí jak kostelní myš, zaplatit prostě musíte.

Kuchyně pro život stvořené...

Kuchyně pro život stvořené...

Již 60 let dodává rodinná firma Schüller do domácností kuchyňské vybavení, zaručující světovou kvalitu. Kuchyňské elementy jsou precizně zpracované plně funkční, spolehlivé. Jsou vyrobeny zcela novu technologií, v několika designech. Jedná se o barevné provedení, klasický styl, v neposlední řadě o provedení masivní. Servis, který Vám nabízíme začíná u nás již první konzultací s našimi proškolenými pracovníky, dále pokračuje zpracováním prostorového a půdorysového návrhu na PC, kompletní cenovou kalkulací až pro dopravu a montáž včetně vestavených spotřebičů. Velikou výhodou našeho kuchyňského studia je možnost výběru spotřebičů z řad známých světových značek jako jsou: MIELE, SIEMENS, BOSCH, LIEBHERR, AEG.....

Bojujeme s plísní

Bojujeme s plísní

Zjištění plísní v domě nebo v bytě signalizuje velké problémy. Dělat mrtvého brouka se v tomto případě nevyplácí.
Zamaskování plesnivých fleků nábytkem není nejšťastnějším řešením. Nejenom, že se plísně nezbavíme (naopak bude se hezky v klidu množit). A vy riskujete zdraví všech členů rodiny.
Plísně způsobují celou řadu nepříjemných onemocnění. Počínaje alergiemi a konče, v extrémních případech, i otravou. Proto je velmi důležité začít s plísní bojovat už při prvních problémech.

Kapky v okapech- III. díl

Kapky v okapech- III. díl

V minulém díle jsme si představili nejpoužívanější materiály na okapové systémy. Teď je na řadě seznámit se s problémy, které vás mohou potkat. Mezi ty nejznámější patří koroze a zmrzlá voda. Pojďme si tedy říct, jak na ně!

Kapky v okapech- I. díl

Kapky v okapech- I. díl

Okap je velice důležitý. Když prší, odvádí vodu mimo stavbu. Když okap mít nebudete, nebo bude nekvalitní, dostane se vám voda do základů stavby. A to potom znamená jediné – podmáčení. Při výběru okapového systému musíte mít na paměti několik kritérií. Za prvé jeho dimenzování musí odpovídat ploše střechy a četnosti srážek. Výběr materiálu pak záleží na vašem vkusu a také, samozřejmě, na financích. Než ale přejdeme k podrobnostem, pojďme si okapový systém nejdříve představit.

Krásný, zelený trávník. Jak ho dosáhnout?

Krásný, zelený trávník. Jak ho dosáhnout?

Dostát dnešnímu trendu a osázet zahradu pestrou škálou domácích i exotických dřevin je určitě nelehká věc. Nicméně dokázat obklopit jejich záhony dokonalým trávníkem je úkol neméně nesnadný. Abychom mohli být se svým počínáním v budoucnu spokojeni, měli bychom si nejprve ujasnit několik zásad pro správné založení travnaté plochy.

Krátký letní sestřih pro vaši zahradu I.

Krátký letní sestřih pro vaši zahradu I.

V této rubrice jsme již před časem uvedli článek na toto téma. Rád bych jej nyní doplnil o některé poznatky o sekačkách a zaměřil se spíše na technickou stránku věci.

Světla v letní zahradě

Světla v letní zahradě

K tomu, abyste navodili tu správnou romantickou atmosféru stačí trocha fantazie. Samozřejmě, můžete zvolit náročněji řemeslně zpracovaný svícen nebo lucernu, ale můžete si i trochu zaimprovizovat. Pojďme si teď svícny a lucerny blíže představit.

Co s sebou přináší prodej nemovitosti?

Co s sebou přináší prodej nemovitosti?

Rozhodneme-li se, koupit či prodat jakoukoli nemovitost, měli bychom se předem seznámit se specifikami prodeje a povinnostmi vyplývajícími z nabývání vlastnictví k nemovitostem. Vlastní prodej máme možnost realizovat vlastními silami pomocí inzerce nebo využijeme služeb realitní kanceláře, která nám za sjednanou provizi prodej zprostředkuje a mnohé ulehčí.

Živelní pojištění

Živelní pojištění

Není to tak dávno, co nám příroda ukázala svou sílu. Těžko dokážeme zapomenout na dny bezmoci, kdy jsme se dívali, jak povodeň bere lidem všechno co měli. Bohužel, musíme si zvyknout, že čas od času nás příroda „překvapí“ záplavami nebo vichřicí. Otázkou je, jestli se dají škody způsobené těmito živly nějakým způsobem zmírnit? Náplastí může být pojištění, konkrétně živelní.

Reklama