Pravděpodobně jste již slyšeli, že je naše tělo tvořeno až ze 70% z vody. Voda je součástí všech tělesných tekutin a je nezbytná pro správné fungování všech našich tělesných orgánů. A tak by mělo být zřejmé, že kvalita vody, kterou pijeme, je nesmírně důležitá. Aby bylo naše tělo optimálně zdravé, měli bychom pít pouze nejčistší vodu.
Ionizovaná voda je zdravá, umožňuje lepší revitalizaci buněk a oproti běžné vodě z kohoutku a vodám baleným je ještě zdravější alternativou. Ovšem i tato voda je na začátku obyčejnou vodou z vodovodu, studně, a nebo pramenu, prochází však procesem elektrolýzy. Jinak též hovoříme o vodě elektrolyzované.
Řešení pro vaši vodu
Klíčem k ionizované vodě jsou ionizační přístroje japonské společnosti. Ionizační přístroj odfiltruje chlór a další nečistoty z jinak pitné vody a poté oddělí vodík a kyslík procesem známým jako elektrolýza. Při elektrolýze je k vodíku přidán elektron a vytvoří se nová molekula (diatomický molekulární plynný vodík). A pokud je do pitné vody přidáván, vytvoří se na antioxidanty bohatá ionizovaná voda. Ionizační přístroje vám připraví ionizovanou vodu, jakou si přejete, pouze stiskem tlačítka. Takto je to jednoduché.
Oxidanty a antioxidanty
Oxidant je podle definice oxidační činidlo, zatímco antioxidant je jakákoli látka, která zpomaluje nebo zabraňuje oxidaci jiné chemické látky. Právě oxidační poškození se v našich tělech podílí na mnoha současných onemocněních, počínaje rakovinou, srdečními chorobami a cukrovkou. Antioxidanty ale naopak působí na snížení volných radikálů (nebo vysoce reaktivních chemikálií) v těle, které mají potenciál poškodit buňky a způsobit různá onemocnění.
Co prokázal výzkum
Vědeckou studií podle National institute of health (Národní institut zdraví) bylo zjištěno, že konzumace vody bohaté na vodík po dobu 8 týdnů vedla k 39% zvýšení (p <0,05) antioxidačního enzymu superoxid dismutázy (SOD) a 43% snížení (p <0,05) reaktivních látek s kyselinou thiobarbiturovou (TBARS) v moči. Na testovaných lidech bylo dále prokázáno 8% zvýšení cholesterolu s vysokou hustotou lipoproteinů (HDL) a 13% snížení celkového cholesterolu (HDL cholesterolu od výchozí hodnoty po 4 týdnech).
Prostě bylo prokázáno, že u těch, kteří pili vodu bohatou na vodík, bylo dosaženo podstatného nárůstu antioxidačních enzymů a obrovského poklesu kyselin v moči. Účastníci výzkumu dále prokázali významné zvýšení HDL (takzvaného dobrého cholesterolu) a významné snížení takzvaného špatného cholesterolu.
Japonská zkušenost
Zajímavostí také je, že elektrolyzovaná redukovaná voda (voda bohatá na vodík) se v japonských nemocnicích používá již po dlouhá desetiletí a vodní ionizátory se zde využívají jako nezbytné lékařské zařízení. Přitom si ji můžeme snadno připravovat i doma a zcela stejnou. Alkalickou, antioxidační, bohatou na minerály, čistou, bezpečnou a zdravou.
Ionizovaná voda prodlužuje životnost potravin
A co víc, je též prokázáno, že ionizovaná voda prodlužuje omýváním životnost ovoce, a zeleniny a vlastně všech potravin, které rychle podléhají oxidačním procesům. Prostě potraviny namočíme do ionizované vody plné antioxidantů, nebo je touto vodou opláchneme. Tato voda nepřitahuje hnilobu a plísně, oddaluje hnilobné procesy a zbavuje potraviny případných bakterií a chemikálií. V konečném důsledku nám pak potraviny vydrží déle. Ovoce a zelenina jsou opět čerstvé, nabité živinami a navíc chutné. Díky ionizované vodě proto méně plýtváme, žijeme zdravěji a máme možnost vytvořit si doma vlastní bio potraviny bez pesticidů a další chemie.
Různá pH ionizované vody
Ale pozor, ionizační přístroje toho dovedou ještě mnohem víc, lze jimi totiž vyrobit sedm různých typů vody, od mírněji až velmi zásadité a až po silně kyselou. Na pH stupnici je hodnota 7.0 neutrální, vše nad 7 je alkalické a pod 7 kyselé. Ideální pH pro lidské tělo je přitom hodnota cca 7.365, čili prostředí mírně zásadité. Silná ionizovaná voda se pak pyšní pH 11, čili je velmi zásaditá a není určená k pití. Využívá se však pro přípravu a čištění potravin, odstraňuje pesticidy, herbicidy, vosky i barviva. Pouze jednorázově a uvážlivě je možné ji použít po náročné oslavě na vyrovnání alkoholem překyseleného organismu.
Voda s pH 9.5 je pak ideální pro dlouhodobé pití a revitalizuje celé tělo. Pomáhá rychle regenerovat a velmi silně podporuje imunitu. Ionizovaná voda s pH 9.0 je ideální k přípravě pokrmů, její příbuzná s pH 8.5 je pro změnu vhodná k přípravě lahodných čajů a kávy. Neutrální voda s pH 7.0 je ideální pro přípravu jídel pro děti, což ocení hlavně maminky v úspoře času, protože se tato voda již nemusí převařovat. Kyselá voda s pH 6.0 (kosmetická voda) je pro změnu vhodná k šetrné péči o pleť, má vyhlazující účinky. Silně kyselá ionizovaná voda s pH 2.7 má silné dezinfekční vlastnosti a je proto vhodná k udržení čistoty v domácnosti i komerčních prostorách. Není určena k pití, při zánětech dásní či zubů ji však můžeme kloktat.
Ocenění 6A2
Slečna Dana Hasoňová, působící ve Studiu Pardubice – Sladkovského 383, se stala 1. ženou v celé ČR, která v roce 2022 získala ocenění 6A2. Jako dárek a poděkování dostala kolegyně, od evropské centrály společnosti, nádherné dorty, které jí předal sám šéf evropské centrály. Již nyní vám můžeme prozradit, že v roce 2023 kolegyně postoupí na pozici 6A2-2.
Pokud chcete pít ionizovanou vodu a k tomu získat zdarma péči o své zdraví, obracejte se jen na ty nejlepší.