Ochranný bodlinový kartáč SALVAGRONDA v okapním žlabu (Zdroj: Cominvest CZ) Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Nebaví vás pravidelné čištění okapů a kanálků od napadaného listí a nečistot? Vadí vám, že jsou vaše fotovoltaické panely poškozené a znečištěné od holubů nebo i jiných živočichů? Vyzkoušejte nový, velmi jednoduchý způsob, jak těmto nepříjemnostem zabránit. Nainstalujte na místo ochranný bodlinový kartáč SALVAGRONDA.

Kdo vlastní nebo spravuje dům nebo i menší stavbu se střechou, ví, že dříve nebo později dojde na údržbu okapů. Spadané listí, květy, mech a mnoho dalších nečistot je totiž postupně zanášejí, což nezřídka vede až k jejich neprůchodnosti a ucpání. Voda si pak při dešti hledá jinou cestu a páchá škody. Je proto nutné okapy a jiné odtokové žlaby pravidelně čistit. To je spojeno s nepříjemným lezením po žebříku ve výškách nebo s finančními náklady na takový servis. Majitelé domů navíc často ani nedisponují vhodným vybavením. Podobně jsou na tom odtokové kanálky a kanály kolem domu. Ty se zanášejí ještě rychleji. Voda s sebou spláchne vše, co cestou potká, a problém v podobě zatečení do budovy, garáže nebo sklepa je na světě.

Už žádnou potopu

Velmi účinným řešením jsou flexibilní bodlinové kartáče SALVAGRONDA. Jsou precizně vyrobeny z kvalitního polypropylenu, který snese i velmi vysoké teploty. Středový drát je nerezový. Jednotlivé bodliny se snadno přizpůsobí prostoru a celý ho vyplní. Vytvářejí přirozenou bariéru nejen proti nečistotám, ale jejich povrch je nepříjemný také pro ptactvo nebo hlodavce.

Vyčištění okapu (Zdroj: Cominvest CZ)
Vyčištění okapu (Zdroj: Cominvest CZ)
Instalace bodlinového kartáče SALVAGRONDA (Zdroj: Cominvest CZ)
Instalace bodlinového kartáče SALVAGRONDA (Zdroj: Cominvest CZ)

Bodlinové kartáče se jednoduše vsunou do okapu nebo kanálku. Upevnění zajistí držáky, krycí mřížka kanálku nebo kus drátu. Prostor se kartáčem vyplní, zatímco voda může volně proudit. Riziko ucpání se tím sníží na minimum. Při údržbě se pak kartáč táhnutím vysune a tím v jednom kroku vyčistíte celý okap nebo kanálek. Pokud je kartáč výrazně zanesený, je dobré ho před vrácením na místo opláchnout proudem vody. Vysoká kvalita kartáčů Salvagronda od S.I.T zajistí, že vám budou sloužit po mnoho let.

Instalace bodlinového kartáče SALVAGRONDA (Zdroj: Cominvest CZ)
Instalace bodlinového kartáče SALVAGRONDA (Zdroj: Cominvest CZ)

Výběr kartáče je také jednoduchý. Jsou nabízeny v několika průměrech, který lze zvolit podle velikosti okapu nebo žlábku. Délka kartáčů je vždy 3 metry a jednotlivé kusy se pokládají za sebe, podle potřeby je možné je zkrátit. Žádná další montáž nebo speciální nástroje nejsou třeba. Instalace bodlinových kartáčů je možná jak profesionálními firmami, tak i samotnými majiteli staveb.

Konec problémů s holuby!

Využití bodlinových kartáčů okapy nekončí. V současné době je na vzestupu využití solární energie. Rapidně roste poptávka po instalaci střešních fotovoltaických panelů. Ty ovšem s sebou nesou další potřebu pravidelné a poměrně nákladné údržby. Pod panely se dostávají nečistoty a mohou sloužit i jako příznivé místo pro hnízdění ptáků (zejména holubů!) nebo drobných hlodavců. Ti potom panely znečišťují, poškozují a snižují jejich výkon. V létě se navíc prostor pod panely přehřívá, a stává se tak například pro čerstvě vylíhlá mláďata smrtelnou pastí.

Bodlinové kartáče SALVAGRONDA (Zdroj: Cominvest CZ)
Bodlinové kartáče SALVAGRONDA (Zdroj: Cominvest CZ)

I zde se bodlinové kartáče osvědčily jako velmi efektivní a jednoduché řešení. Snadno se vsunou pod hrany panelů a vyplní tak prostor mezi nimi a střechou. Jednotlivé kartáče se přichytí zdrhovacími sponkami nebo nerezovým drátem. Bez nutnosti složité montáže jsou proto mnohem dostupnější než obvyklá řešení v podobě různých mřížek a pletiv. Použití a instalace bodlinových kartáčů je i v tomto případě vhodná jak pro profesionální firmy, tak pro soukromníky.

Bodlinový kartáč SALVAGRONDA (Zdroj: Cominvest CZ)
Bodlinový kartáč SALVAGRONDA (Zdroj: Cominvest CZ)

Pro bodlinové kartáče SALVAGRONDA od S.I.T. lze jistě najít mnoho dalších využití. Obecně se uplatní ve všech úzkých prostorách, které je potřeba ventilovat a zároveň udržet venku pevné nečistoty a zvěř. Uvedené způsoby jsou ty, které jsou již s úspěchem odzkoušené a uživatelé je mohou doporučit. Pravidelná péče a předcházení nepříjemnostem na budovách a jejich okolí bude díky nim pro vás mnohem snazší, rychlejší a efektivnější.

Nakupovat můžete u výhradního zástupce S.I.T., společnosti Cominvest CZ. A to buď na eshopu www.cominvest.cz, osobně u jejích obchodníků, nebo u jejích obchodních partnerů.

Bez kartáče a s bodlinovým kartáčem SALVAGRONDA (Zdroj: Cominvest CZ)
Bez kartáče a s bodlinovým kartáčem SALVAGRONDA (Zdroj: Cominvest CZ)
Cominvest CZ - nářadí, stroje Poslat poptávku