Montovaná zemědělská hala Velké Němčice (Zdroj: MONT-KOVO) Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Společnost MONT-KOVO, spol. s r.o., která působí na trhu již od roku 1995 a specializuje se na realizaci montovaných hal pro široké spektrum podnikatelských odvětví, dokončila letos již desátou montovanou halu, která slouží jako zázemí pro nejmodernější ekologické farmy z družstva „Čerstvě utrženo“, které v České republice produkuje rajčata, papriky, meruňky, borůvky a další plodiny v nejvyšší kvalitě.

Koncepce projektů

„Čerstvě utrženo“ je sdružení farmářů, které přináší na český a slovenský trh čerstvé a lokální ovoce a zeleninu. Plodiny pěstují v hydroponických sklenících a fóliovnících s využitím moderních technologií, biologické ochrany a udržitelných metod. Plody jsou sklizeny zcela zralé, baleny jsou přímo v montovaných halách napojených na skleníky a poté jsou dodávány zákazníkům.

Montované haly jsou vybaveny technologiemi pro přípravu vody a hnojiv, přičemž hlavním zdrojem vody je srážková voda zachytávaná do retenčních nádrží, kde se čistí a chemicky upravuje. Přebytečná voda se recykluje a další potřebná voda pochází z místních studní. Pěstované plodiny jsou pečlivě vybírány pro optimální růst v našich podmínkách a používá se výhradně biologická ochrana.

Montovaná zemědělská hala Velké Němčice (Zdroj: MONT-KOVO)
Montovaná zemědělská hala Velké Němčice (Zdroj: MONT-KOVO)

Za deset let MONT-KOVO postavilo již deset montovaných hal pro tyto farmy, včetně dvou v Dolní Lutyni, dvou ve Smržicích a dalších ve Velkých Němčicích, Kostelci na Hané, Kožichovicích, Mutěnicích, Haňovicích a na Slovensku v Kameničanech. Tyto haly slouží jako expediční a manipulační prostory pro zeleninu a také jako skladovací prostory pro technologie spojené s pěstováním. Haly poskytují kompletní sociální zázemí pro zaměstnance, včetně šaten, jídelen a sociálních zařízení, a zahrnují i kotelny, záložní zdroje a rozvodny.

Zemědělská hala "Čerstvě utrženo" Velké Němčice 

Zemědělská hala "Čerstvě utrženo" ve Velkých Němčicích na jižní Moravě, postavená pro společnost Agro Maryša, slouží jako zpracovatelský a skladovací prostor pro rajčata s ročním výnosem až 3000 tun. 

Rozměry haly: 36,6 x 80,4 x H 6,9 m / M 5,0 m

Zemědělská hala "Čerstvě utrženo" Farma Smržice

Zemědělská hala "Čerstvě utrženo" ve Smržicích nedaleko Prostějova byla postavena pro společnost Farma Smržice. Podobně jako hala ve Velkých Němčicích, i tato hala slouží pro pěstování a zpracování rajčat s ročním výnosem 470 tun. Navíc se zde hydroponicky pěstují také papriky té nejvyšší kvality. 

Rozměry haly: 24,1 x 65,5 x H 6,8 m / M 6,5 m

Zemědělská hala Farma Kameničany

Montovaná zemědělská hala Farma Kameničany slouží jako zpracovatelská a skladová hala pro nejmodernější skleníky na pěstování rajčat na Slovensku. V těchto sklenících jsou pěstovány tři odrůdy prémiových rajčat. V obchodech jsou k nalezení po celém Slovensku pod značku místní farmářské skupiny OVOZELA. Montovaná zemědělská hala Farma Kameničany je první ze série těchto montovaných staveb, která spolu s nejmodernějšími skleníky slouží k pěstování plodin nejvyšší kvality.

Rozměry haly: 24,0 x 55,0 x H 6,3 m / M 6,0 m

Zhotovitel staveb

Dodavatelem těchto montovaných hal byla společnost MONT-KOVO, spol. s r.o., která na trhu působí již od roku 1995, a která má na svém kontě již přes 1000 montovaných hal. MONT-KOVO se specializuje na haly pro všechny obory podnikání. Zakládá si na tradici, zkušenostech a individuálním přístupu ke každému projektu. Zákazník si u společnosti MONT-KOVO může nechat zdarma vytvořit nezávaznou cenovou nabídku haly a může vždy očekávat vstřícnost, zkušenosti a vysokou úroveň poradenství v této oblasti. 

Více informací, fotografií a video z dronu naleznete na stránkách www.montkovo.cz v sekci reference.