Lepení vnitřní izolace iQ-Therm 2.0 (Zdroj: Remmers) Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Vnitřní zateplení Remmers iQ-Therm 2.0 můžeme využít v případech, že zateplení fasády není možné, není povoleno třeba kvůli historické hodnotě budovy, nebo není v silách rozpočtu zateplit celou budovu zvenčí. Zateplit tak můžeme pouze část domu, případně třeba místnosti, které nejsou tak často využívané.

Pracuje na principu kapilárně aktivní vnitřní izolace

Zateplení iQ-Therm pracuje na principu kapilárně aktivní vnitřní izolace. Tato izolace je kompaktnější a instaluje se snadněji než dřívější tepelné izolace, jelikož nevyžaduje fólii jako parozábranu. Od roku 2009 je iQ-Therm vzorem pro kapilárně aktivní vnitřní zateplení, protože spojuje 2 špičkové materiály do skvělého systému. Vysoce účinný deskový tepelně izolační materiál je kombinován s vysoce nasákavou minerální maltou. Izolant je pravidelně perforován a průchozí otvory jsou z výroby vyplněn maltou. Vzniká tak kompozitní materiál s vysokým tepelným odporem a současně kapilární aktivitou bez instalace parozábrany. Případný kondenzát či pronikající vlhkost z deště fasádou je maltou vedena k vnitřnímu líci a bez problémů odpařena do vzduchu v místnosti. Omítka na vnitřním líci slouží k rozložení vlhkosti do velké plochy.

Skladba systému iQ Therm 2.0 (Zdroj: Remmers)
Skladba systému iQ Therm 2.0 (Zdroj: Remmers)

Jak montáž probíhá? Pusťte si přiložené video

Tento osvědčený systém je nyní upgradován na systém iQ-Therm 2.0, jehož použití je ještě jednodušší a spolehlivější. Z bodově aktivních kapilárních oblastí se stávají liniové oblasti, princip působení však zůstává stejný. Při aplikaci je prvním krokem odstranění starých vrstev z povrchu stěn (tapet, malby), poté se až provádí montáž vnitřního izolačního systému iQ-Therm 2.0. Jak montáž probíhá?