Plachtová hala (Zdroj: Jabor) Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Hledáte prostory, které byste využili ke svému podnikání? Pronájem hal nebo skladišť je spojený s velkými náklady, navíc se obtížně hledají ideální prostory. Existuje varianta, která je ekonomická a nebudete na ni dlouho čekat. Plachtové haly si totiž můžete nechat vyrobit přesně na míru svým potřebám a vyladit je tak, jak právě chcete. Až dvacetiletá životnost jasně napovídá, že jde o velmi ekonomické řešení. Využití je přitom na budoucích majitelích, nikde není psáno, že musí haly sloužit jen pro jeden konkrétní účel. 

Využití v každém ročním období

Moderní plachtové haly nejsou určeny jen pro letní měsíce. Využití může být velmi různorodé, například v zemědělství je to dočasné ustájení zvířat, skladování plodin z úrody nebo také ochrana zemědělských strojů před deštěm a sněhem. Ano, to je přitom pouhý začátek! Haly lze vytápět, klimatizovat nebo do nich instalovat osvětlení. Hodí se proto na vaše celoroční plány. Krátkodobě se dá využít jako parkoviště, party stan nebo sportovní aréna, to vše při minimálních nákladech na provoz a údržbu. Hned po akci stačí halu složit a přepravit na jiné místo. Nabízí se i varianta, že si halu půjčíte, místo toho, abyste ji kupovali. To se vyplatí hlavně v případě, že chcete jen jednorázové využití, které se pravděpodobně nebude delší dobu opakovat.

  • Rozměry lze upravit na míru. Stačí zadat poptávku a vyladit všechny detaily, jak potřebujete.
  • Výhodou je, že halu lze později rozšířit. Pokud se vaše podnikání rozroste, je to jasná volba!
  • V případě, že nechcete nic stavět, je možné objednat i sestavení přímo v místě konání akce.
Plachtová hala (Zdroj: Jabor)
Plachtová hala (Zdroj: Jabor)

Rodinné oslavy nebo skladování zboží

Plachtové haly mohou sloužit pro společenské akce i uskladnění zboží, snadno se přenesou kamkoliv jinam. Jízdárna, zemědělská hala nebo sklad uhlí, záleží na tom, jaký úkol jim právě přidělíte, protože si lehce poradí se stovkami různých výzev. Rodinná setkání pro desítky lidí nebo hangár pro malé letadlo, improvizovaná jízdárna, kde se bude líbit koním i jejich majitelům, to jsou jen některé nápady, které jsou spojené s těmito objekty.

Konstrukce je velmi pevná

Na první pohled to nemusí vypadat, ale plachtové haly odolají i zimnímu počasí. Mají silnou šroubovanou konstrukci a poradí si s většími kroupy nebo padajícím sněhem, letním větrem a vůbec čímkoliv, co lze v českém prostředí pravidelně očekávat. Po ukončení životnosti opláštění, což znamená zhruba dvacet roků používání, je možné instalovat nové. Samotná ocelová konstrukce vydrží až čtyřicet sezon. K montáži nepotřebujete žádnou zvláštní techniku, sestavení plachtových hal je snadným úkolem i pro majitele, kteří se nepovažují za příliš technicky zdatné. Nemáte na to čas? Nevadí, je možné objednat si sestavení přímo na místě v balíčku služeb, což je praktické hlavně v případě, že si tuto halu jen zapůjčíte a nebudete si ji kupovat natrvalo.