Zábava nekončí, grilovačku si můžete nachystat i v zimě, na co se připravit

Zábava nekončí, grilovačku si můžete nachystat i v zimě, na co se připravit

Zima automaticky neznamená konec všech radostí, které si tradičně spojujeme s létem. Pravda, prosincové posezení v letním kině nebo koupání v řece už tolik netáhne, pokud nejste otužilci. Ale své záliby v grilování se určitě vzdát nemusíte. Atmosféra kolem rozpáleného zimního grilu má navíc dočista jiné grády, takže za vyzkoušení to určitě stojí.

Hmoždíř a nebo mlýnek na koření, jak drtit koření, ale i bylinky

Hmoždíř a nebo mlýnek na koření, jak drtit koření, ale i bylinky

Když to vezmeme historicky, nejprve byly hmoždíře, poté až ruční mlýnky a nakonec i mlýnky elektrické. Na otázku, zda byla nejprve slepice a nebo vejce, odpovědět nelze, v případě hmoždířů a mlýnků je však jasno. V mnoha případech ale jde i o pěkné designové kousky, které se nemusíte stydět v kuchyni vystavit. Především by se ale měly používat. Jak si doma nadrtit koření, ale třeba i hrubozrnnou sůl?

Jaká máte práva a povinnosti při grilování na balkóně a nebo lodžii

Jaká máte práva a povinnosti při grilování na balkóně a nebo lodžii

Zimní venkovní grilování se stalo poslední roky novou módou, když ale nemáte pozemek, kde byste mohli grilovat, zbývá již jen kuchyně, balkón a nebo lodžie, případně terasa u opravdu luxusních bytů. Ovšem venkovní grilování na balkóně či lodžii musí být ohleduplné k sousedům a má svá pravidla.

Chlebník je pomocníkem v domácnosti, který se opravdu vyplatí

Chlebník je pomocníkem v domácnosti, který se opravdu vyplatí

Připomínka časů našich babiček a tak trochu zbytečný krám, který zabírá místo v kuchyni? Omyl. Chlebník, úložný box na pečivo, je v každé domácnosti navýsost užitečnou záležitostí. Zázraky sice nedokáže, ale umí efektivně prodloužit konzumní životnost a uchovat kvalitu zakoupeného nebo doma připraveného pečiva. Jak dobře? To záleží na pár užitečných detailech, které se vyplatí znát.

Pomalý hrnec neboli multicooker pozná, kdy je jídlo hotové

Pomalý hrnec neboli multicooker pozná, kdy je jídlo hotové

Slovo multicooker je vlastně synonymem výrazu „chytrý hrnec“. Tato nová generace chytrých hrnců se při vaření postará úplně o všechno. Kromě pomalého vaření můžeme v takovém hrnci také opékat, fritovat, vařit na páře a zavařovat. Pokud pak vaříte rýži či kaši, hrnec sám pozná, kdy je pokrm hotov a sám se vypne.

Vybrat si správné prkénko na krájení do kuchyně je kumšt

Vybrat si správné prkénko na krájení do kuchyně je kumšt

Banalita nebo zásadní věc? Dimenze možného materiálu pro kuchyňské prkénko zahrnují různé druhy dřeva, tvrzené sklo, porcelán, plast, mramor, silikon. Případně vyplétané podložky. Každý z těchto materiálů má své pro a proti, klady i zápory. Jaký si tedy vybrat?

Jak si správně nabrousit nůž a jak jeho vybroušené ostří otestovat

Jak si správně nabrousit nůž a jak jeho vybroušené ostří otestovat

Ostré nože potřebujeme po celý život, v kuchyni i zahradě, na houbách i při sklizních, na rybách i na výletě. Nože jsou našimi průvodci, a to jak průvodci dětí, tak dospělých. Mnozí se bojí dávat do rukou dětem nože ostré, ovšem k poranění dojde snáze s nožem tupým, zatímco na ten ostrý si prostě dáváme pozor. Z toho, co právě řežeme, nám však nemůže sjet. Pokud tedy pořídíte svému potomkovi třeba pověstnou „rybičku“, udržujte i tu ostrou.

Co je důležité pro praktické venkovní kuchyně, na co byste neměli zapomenout

Co je důležité pro praktické venkovní kuchyně, na co byste neměli zapomenout

Vaření v zahradě je současným trendem a vůbec nejde je o grilování pořízení grilu či krbu, ale plnohodnotnou náhradu kuchyně umístěné v domě. Pokud je prostě hezky, ale při zastřešené kuchyni i za horšího počasí, můžeme pokrmy připravovat na čerstvém vzduchu. Nepotřebujeme digestoř a vše si můžeme přizpůsobit tak, jako bychom vařili uvnitř.

Kam v zahradě umístit ohniště a nad čím je třeba přemýšlet, než škrtnete sirkou

Kam v zahradě umístit ohniště a nad čím je třeba přemýšlet, než škrtnete sirkou

Dvakrát měřit a jednou řezat? Jestli se někdy rozhodnete pro vytvoření ohniště na zahradě, měřte, zvažujte a promýšlejte raději třikrát. Ohniště může pozvednout estetickou úroveň venkovního prostředí či zahrady v okolí vašeho domu na dočista jinou, vyšší úroveň. Ale také s ním můžete nadělat více škody, než krátkodobého užitku.

Pravdy a mýty o grilování: Co (ne)grilovat a na co pozor?

Pravdy a mýty o grilování: Co (ne)grilovat a na co pozor?

„Potři maso ještě jednou,“ „ukroj to tenčí,“ „přidej uhlí,“ „uhlí nepřidávej, to rozfoukáme“. Co Čech, to expert na grilování. Ne všechno, co se na zahradách dělá, vede k perfektní hostině. Jaké mýty se drží letního grilování jako sýr připálený na mřížku?

Jak si vybrat gril

Jak si vybrat gril

Jak vybrat gril, jaký a jak rozdělávat a udržovat oheň v grilech na dřevěné uhlí?

Už jste zkoušeli grilovat v zimě?

Už jste zkoušeli grilovat v zimě?

Zimní grilování je vlastně novým hitem. Někteří lidé, kteří si venkovní grilování natolik zamilovali, že se nedovedou dočkat té pravé grilovací sezóny, to dokázali vyřešit.

Jak umývat nádobí šetrněji?

Jak umývat nádobí šetrněji?

Nádobí lze umývat relativně rychle, efektivně a co se v dnešní době zvláště cení, šetrně k životnímu prostředí. Ale jak se to dělá?

Postavte si sami zahradní gril

Postavte si sami zahradní gril

Jak si postavit rychle a jednoduše pěkný a funkční zahradní gril? Poradíme vám v šesti krocích, jak na ten nejjednodušší.