Co dělat na zahradě na podzim? (Ilustrace: Jiří Březina/DALL-E)

Podzim se blíží a s ním přichází i čas připravit zahradu na nadcházející chladné měsíce. Víte, co všechno je potřeba udělat, aby vaše rostliny přečkaly zimu v co nejlepší kondici? Ať už jde o správnou péči o trávník, výsadbu dřevin, nebo ochranu rostlin před mrazem, podzimní údržba je klíčová. Otestujte své zahradnické znalosti v našem kvízu a zjistěte, zda jste na podzimní práce připraveni! Poznejte, co děláte správně a kde se můžete ještě zlepšit.

Zahrada na podzim

Pro zahradníka je podzim obdobím intenzivní práce, kdy je třeba zahradu pomalu připravit na zimu. Čeká vás úklid spadaného listí, příprava trávníku, a péče o stálezelené rostliny. Teď je také správný čas na výsadbu ovocných dřevin a cibulovin, které se na jaře krásně rozvinou. Podzimní měsíce vyžadují pozornost i u kompostu, který je třeba správně připravit na zimní odpočinek. I když je počasí chladnější, nesmíme zapomínat na zalévání, zvláště u nově vysazených rostlin. Správná příprava zajistí, že vaše zahrada v příštím roce opět rozkvete.

Víte, jak na to? Udělejte si kvíz:

Kvíz: Co dělat na podzim na zahradě?

Čeká vás 9 otázek, některé jsou zapeklité, jiné spíše snadné. Nejsou tady žádné chytáky a zahrádkáři, kteří o své zahrady pečují poctivě, budou určitě vědět, která odpověď je ta jediná správná. Hodně štěstí a zahradničení zdar!

Kdy je nejlepší čas na výsadbu ovocných dřevin?
Jaro
Léto
Podzim
1/9